"Begin je eigenlijk niet al met verzinnen als je alleen maar naar de wereld kijkt?”
 “De wereld is niet alleen maar gewoon de wereld. De wereld is zoals we die begrijpen, toch? En door iets te begrijpen, voegen we er iets van onszelf aan toe, niet? Dan is het hele leven toch een verhaal?” (uit: 'Het leven van Pi' van Yann Martel)Ik ben Marieke Middendorp, een freelance illustrator en ik woon in Groningen met mijn twee kids. Ik werk sinds 2009 onder de naam studiopie.nl, mede door het prachtige stukje tekst hierboven. Pas sinds 2014 leg ik me toe op illustratie. 

 

Ik word geïnspireerd door de kracht van verbeelding. Ik hou er van om vorm te geven aan verhalen, aan verbeelding en aan gevoelens. Dieren zijn mijn grote liefde. Ik vind het fantastisch hoe ze allemaal kleine persoonlijkheidjes zijn. En ik vind het zelf vaak lollig om te bedenken en me af te vragen wat ze denken.

 

Mijn persoonlijke werk is het resultaat van mijn woelige innerlijke wereld. Ik geef vorm aan mijn eigen gedachten en gevoelens. Alsof ik in een dagboek schrijf. 

 

Als ik voor een cliënt werk, word ik geïnspireerd door de opdracht, wat zij willen dat het representeert, de boodschap die zij willen overbrengen. Ik probeer dat gevoel vorm te geven, het liefst met een kleine kwinkslag, een gekkigheidje of symboliek. Ik houd ervan om te brainstormen, elkaar te inspireren en het project samen naar een grotere hoogte te brengen. 

 

Wil je meer weten of heb je een vraag, verzoek of suggestie? Laat het me hier weten. Ik hoor graag van je! 

 

Marieke

 

 

 

 

© 2016 - 2019 studiopie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel